fredag 25 mars 2011

Ocean

Njuter med vänner. Vi seglar över Oceanens underbara utbud. Någon i sällskapet brygger ölen, någon säljer den, någon målar tavlor, någon är vacker och någon är ett Entreprenöriellt geni. Men i kväll så är vi alla slavar, slavar under den underbara smaken av ocean ÖL på AmerikaBaren.Konst av Viktor Byhr

Konst på väg hem.
Konst av Viktor Byhr

Fin fågel på stan

fin fågel på Engelbrektsgatan.


Konst av Viktor Byhr

Vad hände?

Jag funderar ofta på skräp. När jag hittar något, som en gammal traktor, tex. Så kan jag inte låta bli att fundera på hur det lät och gick till då den hamnade där den hamnade. På en parkeringsplats ligger delar av någons älskade leksak. Den kanske fick en plats i familjen efter tjat och skrik, den var kanske älskad och fick åka med över allt. En dag glömdes den på marken utan för bilen då familjen varit i slottsskogen, bilen backades ut och; Kras. Leksaken blev på en sekund det som förändrade hela dagen. Skrek barnet? Tillhörde den ens ett barn? Var den kanske en del av en unik samling som skulle byta ägare där på parkeringsplatsen. Hade den smugglats in och då leksakspolisen plötsligt dök upp så fick man fly och mitt i det kaoset så tappade man traktorn. Bilden på gråtande barn i en silvrig kombi dyker upp igen och känns mer realistisk, men man vet aldrig.
Det enda jag vet om den lilla traktorn är att den nu har parkerat mitt i konsten. Mitt i sin nya familj. Det är möjligt att den hamnar på gatan igen någon dag. Men förhoppningsvis så får den i stället bo hos en familj som kan älska den, igen.
Konst av Viktor Byhr