torsdag 4 november 2010

Talk to strangers


För ett par år sedan gjorde jag en tavla som löd: Talk to strangers.
Den var ett utlopp för den frustration jag känner inför det faktum att vi är främlingar med alla främlingar vi ser. Jag tror att planeten skulle må bättre av ökad kommunikation. Jag vet nu att det finns ett spel som kan bidra till detta.
Www.fragagersvar.se är adressen för dig. Spelet ser ut så här:


Och det är skapat för att skapa dialog, eller förlåt KOMMUNIKATION, av den bästa sort dessutom. Kommunikation främling till främling.


Viktor Byhr

Man kan önska

Jag kan nog bara önska att jag minns detta nu. Att jag minns det när mörkret kommer åter.
Paradiset är över mig, det är sant men overkligt. Det väger tungt men jag bär det så lätt.



Viktor Byhr

Jag tror att du har rätt

Det ligger något i det du säger. Tänk dig själv liksom, det borde ju vara så. Att du har rätt. Du har ju tänkt på det i flera år nu, fram och tillbaka och ibland mest tillbaka. Men du har fortfarande tänkt på det då och då. Då när du känt dig svag och då när du känt dig som den bästa, bästa, bästaste. Och har du tänkt på det så mycket som du faktiskt har så har du förmodligen rätt. Du har tänkt, tänk om, minst lika mycket men där har du nog fel. För om du inte tänkt, tänk om, så hade du gjort om och då hade du förmodligen fått rätt. Du kan ju allt det där, du vet ju att du löser det. Så varför har du stannat vid tänk om? Jag tror att du har rätt, eftersom du förmodligen har det. Jag kan tänka mig att satsa pengar på att du har rätt. Så övertygad är jag om att du har rätt de gånger du tror på det du tycker är rätt. Jag tror att du har rätt, vad tror du?
Det är inte hundarna på bilden som skrivit texten. Det ser du väl. Hundarna sover ju.

det går inte

Den gubben gick inte. För att få hjälp från arbetsförmedlingen så måste jag: Säga upp mig från mitt nuvarande jobb. Gå utan ersättning i 45+5 dagar. Jag tycker också att det borde heta femtio dagar, men vad vet jag. Och sen då jag varit arbetssökande i nio månader, då kan jag eventuellt få nystartsstöd, om facket i den bransch jag säker i godkänner det.*
*gäller endast om man äger aktier i det bolag man söker anställning hos.

Så en uppsägning och en lång tid utan jobb kanske inte är vägen ändå. Jag får helt enkelt lugnt och fint vänta på att världens bästa företag får råd att anställa alla oss som investerat. Den som väntar på något gott. Väntar förmodligen på tillsatsfri mat.


Viktor Byhr

Där sprack det

Nu fick jag plötsligt byta nummerlapp. Detta känns skumt, haha. Vad händer här egentligen? Är det dessa människor som skall vägleda mig till en arbetslösning. Det är ju det enda jag vill veta mer om, hur kan man som aktieägare få stöd för att arbeta i den egna verksamheten. Kan man ens det?
Eller kommer jag bara att få ett gäng nummerlappar och ett lycka till? Lapparna är ganska fina så detta känsa som en win win.




Viktor Byhr

Nummer tre

Då sitter man på Arbetsförmedlingen, ganska mysigt. En tjej gråter en farbror ler och en peruansk konstnär känner sig vilsen.
Nummer tre är mitt turnummer. Så det känns bra.



Viktor Byhr