måndag 29 november 2010

FontArt

Jag kallade och kallar det för bokstavskonst. FontArt skrev jag ihop det på engelska. Jag har säkert 900+ oscreenade motiv som fortfarande väntar på att skapas. De ligger på en hårddisk och på en gammal mac. Ligger och väntar på att förvandlas från vridna typsnitt till underbar konst.
Tavlan på bilden spyr galla över dokusåporna, jag gjorde den 2004. 2005 fick jag reda på att allt tavlan sa var sant.


Viktor Byhr konstnär

Gipskvinnor

Mina tavlor har ett inslag jag aldrig sett hos någon annan. De pryds ofta, mer regel än undantag. Av gipskvinnor gjorda i ståltråd,skräp och gips.
Idag har jag gjort ett par stycken. Det är det jag finner absolut tråkigast att komma igång med. Jag vet inte om det är för att gipset dammar så när jag klipper det eller om det är för att jag blir så sjukt torr om händerna i processen. Det enda jag vet är att ju mer form kvinnorna får desto mer gillar jag att göra dom.
Jag får väl preppa bättre, klippa gipsremsor kan vara bland det tråkigaste som finns. Men livet är ju inget skämt så varför tror man att det ska vara kul hela tiden?


En Av gipskvinnorna på den stora blå tavlan.
En enbröstad gipskvinna, eftersom det finns kvinnor med 0, 1, två och säkert fler bröst. Ibland har dom två armar och ben och ibland inte.

Nu ska händerna få sig en omgång innan dagens första OceanÖl skall greppas.


Viktor Byhr konstnär

Ny Byhr?

Nej men ny frisyr. För att hedra min väns framgångar på helgens MMA-gala så har jag lagt mig till med en östeuropeisk grapplingfrisyr.
En dynamisk frisyr som med fördel används tillsamans med stirrminen nedan. Kanske inte helt nöjd men hår växer och det kostade 140:- så vem bryr sig?


Viktor Byhr konstnär