tisdag 20 juli 2010

Skapa i saknad


Jag har gjort det förr och jag kommer förhoppningsvis att få göra det igen. Jag menar, vem vill dö exakt, exakt nu?
Det blir ofta längre texter i saknad, eftersom saknaden är så lång. Petter Stenqvist hade nog rätt när han berättade att vi; "Försöker dra från våra vanliga plågor
Köper statens egna lagliga droger"

Jag ringde monopolet i veckans om gick, jag undrade varför de inte kan sluta tramsa och börja sälja kylda drycker. Jag visste vad svaret skulle bli. Och tillslut så blev det så. Hon, för det var en kvinna. Hävdade först att det handlade om att man inte fick favorisera vissa varumärken. Den tesen knäcktes av att knappast alla svenska microbryggerier finns representerade på Monopolbolaget. Då bytte hon, för det var en kvinna, till miljöspåret. Och till det faktum att det inte går att kyla all dryck för att då kommer jorden att gå under. Knappas tyckte jag, den kommer bara att sanera sig med en istid. Människan kommer förmodligen att gå under men det är inte det samma som att jorden skulle gå under.
Då, efter svenssonaccepterade skitursäkter och dagisslinger var vi äntligen framme vid sanningens ögonblick. Monopolbolaget får inte sälja kylda drycker för att det skulle vara att uppmana till konsumtion av alkohol.

Och då insåg jag att Petter Stenqvist hade rätt igen; "Dom förbjuder och behandlar mig som ett litet barn
Med ena handen, andra handen den gör spritreklam
Så alla vet, från vilset litet småglin till en löneslav
Att dom har pils och sprit och lådvin till ett rödvinshav"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar